Stefan Löfven avgår - "Oväntad press, tar en paus"

This is a satirical website. Don't take it Seriously. It's a joke.

2059 6689 Shares

Vem är Löfven och vad är hans historia?

Stefan Löfven utsågs till statsminister den 2 oktober 2014 och tillträdde som Sveriges statsminister den 3 oktober 2014. Han efterträdde vid en regeringskonselj den 3 oktober 2014 Fredrik Reinfeldt och presenterade regeringen Löfven I, en minoritetsregering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Efter riksdagsvalet 2018 entledigades han som statsminister efter det att en statsministeromröstning visat att han inte hade tillräckligt stöd i riksdagen. Sedan han entledigats som statsminister den 25 september 2018 ledde Löfven en övergångsregering.[5] Den 18 januari 2019 röstades han dock fram som statsminister för en andra mandatperiod och presenterade den 21 januari regeringen Löfven.

Varför Löfven ska avgå?

Nu ska alltså Stefan Löfven avgå. Efter många år vid makten så kommer han nu att få ge över sin plats som statsminister till Jimmie Åkesson. Åkesson har lovat att ta Sverige i ny och bättre rikning. Åkesson säger också att han är berädd att sammarbeta med AFS, M och det rasistiska partiet Alternativ för Sverige (AFS). AFS grundades av tidigare SD'are och hoppas på att komma in i riksdagen, valet 2022.

Anledningen till att Läfven skall avgå är okänd. Han medelade på twitter att han skall hålla ett atl till nationen under den kommande veckan. Så här skrev Löfven på twitter igår:

"Jag är stolt över att ha varit Sveriges stasminister. Jag har gjort mitt bästa, jag lämnar nu över ansvaret i hopp om att Sverige kan fortsätta vara det fina land det en gång var".

Många har såklart reagerat stark mot detta och socialdemokraterna säger nu att de skall göra allt de kan för att ta tillbaka makten. De säger även att millitär kan vara nödvändig. De ska alltså använda alla möjliga medel. Löfven sade även i en Intervju med Nyheter69 att han kommer kandidera nästa val i hopp om att ta tillbaka makten

This is a satirical website. Don't take it Seriously. It's a joke.

loading Biewty

Most Popular

  1. 1

    has ganado un iphone 12 pro max Solo tiene que mandárselo a 20 personas de tus amigos